Forstædernes Tænketank
Kampagne
Forstædernes tænketank

Analyse af forstadens udfordringer

For at give forstæderne mere fokus gik Naturstyrelsen og Realdania sammen om at etablere Forstædernes Tænketank, der frem til september 2012 så på forstædernes udfordringer og på de potentialer, der ligger i at skabe bæredygtige forstæder.

Tænketanken arbejdede blandt andet med problemstillinger vedrørende boliger, transport og friluftsliv og beskæftigede sig med forstadens udfordringer og muligheder inden for økonomi, klima og miljø.

Tænketanken bestod af en bred vifte eksperter fra universiteter, myndigheder og det private erhvervsliv og blev ledet af professor Jens Kvorning fra Kunstakademiets Arkitektskole.

Aalborg Kommune, Brøndby Kommune, Horsens Kommune og Kerteminde Kommune deltog med konkrete projekter, der gav input til arbejdet i tænketanken.

Rapport

Tænketanken præsenterede i september 2012 en rapport, der beskriver udfordringer og muligheder i forbindelse med at skabe mere bæredygtige forstæder. Rapporten og den tilhørende pixibog indeholder konkrete anbefalinger til, hvordan man kan arbejde videre med en bæredygtig udvikling af de danske forstæder.

Bæredygtige forstæder (rapporten online)

Økonomi  

Miljøministeriet og Realdania har bidraget hver især med 750.000 kr. til projektet. Hver kommune har desuden bidraget med minimum 100.000 kr.